Aanwezigen: Loek Habbema, Rumo Schutter, Wouter Butzelaar, Noël Vanwittenbergh
Agenda
Proeverij 01 Juni 2021 RIESLING DUITSLAND – ZOMERSE WIJN MET DIVERSITEIT? In samenwerking met Alain Jacobs, Duits Wijninstituur (optie: Riesling Deel 2 wereldwijd) Riesling wijnen analyseren brengt ons naar zijn veelzijdigheid eigenschap.
Proeverij 24 Augustus 2021 ROSÉ – VAN APERITIEF TOT EETWIJN Onmiskend zijn de kwaliteits rosé’s, Veel bewerkelijker dan gedacht.
Proeverij 12 Oktober 2021 Ter voorbereiding van de najaarsbijeenkomst proefden wij onderstaande Cabernet en Nebbiolo typerende wijnen begeleid door diverse hapjes. Hieronder onze ervaringen en proefnotities.
■ Carpaccio van Tonijn, Cocotje van tartaar van Tonijn/Crabvlees, Wasabi Mayonaise, Broche brood
■ Velouté de Champignons
■ Fazantenhennenborstjes , Aardappelmousseline, Cranberry gelei
Gran Cabernet Franc ‘XI’, Pulenta, Mendoza, 2006
Zwarte besjes, herfstbladeren, kruidnagel
Soepele aanzet, fijne acidity, licht gerijpt zwart bosfruit,
Licht notig, fijndroge tannines en een lange mineralige finale.
17NP
Chinon La Croix Boissée, Bernard Baudry, Loire, 2016
Open rijke neus, wat mest, bosbessen.
Sappig, fijn acidity, rijpere fruitsmaken, toast, tannines, rul,
Iets vineus in de lengte.
16 NP
Saint Nicolas de Bourgeuil ‘La Source’, Y. Amirault, 2018
Bosfruit, licht geconfijt, medium intens
Zachte aanzet, zwarte-bessen, wat beetje struktuur,
tannines, kruidige en licht koffiebitters in de toch wat smaakvolle finale.
15 NP
Barbaresco ‘Camp Gros Martinenga’,
Tenuta Cisa Asinari Dei Marchesi di Gresy, Piemonte, 2004
Boeket van puur en ietwat gerijpt kersenfruit.
Fijne zachte aanzet, zwarte kersen, zwoel,fijn tannineus,
strak naar een fijne lange mineralige finale.
16,50 NP – 17NP
Barolo ‘Tre Cariot’, Cascina Ballarin, Piemonte, 2013
Licht kersenfruit, stro,notig.
Sappige aanzet, ronde smaak structuur, intens, fijne tannines, iets vollere Intensiteit naar een droge finale.
16,50 NP
Nebbiolo, Elio Altare, La Morra, Lhange, Piemonte, 2019
Open primaire aroma’s van kers-en bessenfruit.
Soeple aanzet, fijne pure frisse fruitsmaken van kersen, lichte struktuur, licht droge tannines met een strakke droge medium +
lange afdronk.
15 NP
Tot slotsom de conclusie dat we werk gaan verzetten om de uitdagende proeverijen te verzorgen.
Comments